Yorumlar paylaşır İster ki diğerleride denesin bilsin görsün tatsın hissetsin...

29 Ocak 2009 Perşembe

HELVETİA

Özellikle, Asmalı Mescit tarafında çalışan ve turlayanlar Helvetia'yı zaten yakından tanır ve yemeklerden sorumlu Kadriye hanımla Halil beyin yaptığı lezzetlerle midelerine ziyafet çekerler. 7.Time Out yeme içme ödüllü Helvetia'nın şeker sahibelerinden Müferra Çakır'la tatlı bir sohbete dalıyoruz mekan hakkında. Müffera hanım sekiz yıldır bu işin içinde olduğunu beş yıldır da ortağı Zeynep Uysal ile birlikte bu keyifli mekanı işlettiklerini söylüyor. Helvetia, mahalle aralarında klasik ev yemekleri yapan plastik sandalyeli mekanlara hiç mi hiç benzemiyor ve bünyesinde 12 kişi çalışıyor. Burası daha çok yemek yerken kitabınızı veya gazetenizi okuyabileceğiniz bir cafeyi andıran çok keyifli bir mekan. Mekanın tasarımından yemeklerine ,çalışanlarından patronlarına kadar burada çok başka bir atmosfer var.Buraya gelenler yemeğini yiyip ardından çayı veya kahvesi ile keyif yapıp zaman geçirebiliyorlar. Helvetia çok çeşitli yemekleriyle meşhur ve fiyatlar çok uygun. Son zamanlarda en çok tercih edilen içinde biraz ondan biraz bundan, aklınız kalmadan seçeceğiniz yemeklerden oluşan Ahçı tabağı çok rağbet görüyormuş. Ahçı tabağını ben denedim, bol çeşit bol renk çok keyifli mutlaka deneyin.. Mekanın en özel yemeği ise pazı borani.Üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağıyla gelen bu yemeği yediğiniz gün, ertesi gün tekrar yemek üzere iple çektiğiniz bir yemek olabilir dikkat!:))Pazı borani benimde spesialitem.. Müferra hanıma sohbetimizin arasında yemeklerde ne çeşit yağ kullandıklarını soruyorum.Tüm yemeklerde, kesinlikle hiçbir malzemeden kısmadıklarını, kullandıkları tüm ürünlerde birinci kalite malzemeyi tercih ettiklerini yağ tercihlerinin ise Komili'nin mısır özü,ayçiçek ve zeytinyağı ile Ayvalık ve Antakya dan gelen özel üretim sızma zeytinyağı olduğunu önemle belirtiyor. Mekanın müşteri profili, genellikle çevre iş yerleri,mimar ofisleri,bankacılar ve sanatçılardan oluşurken turistlerinde bu mekana çok fazla rağbet ettiğini görüyorum. Pazar günleri de Helvetia'da 10:30 / 16:00 saatleri arasında brunch yapmak mümkün. Haftanın diğer günlerinde servis 12:00 de başlıyor gece 24:00 de kadar devam ediyor. Helvetia dışarıya paket servis vermiyor ama siz mekana gidip paket yaptırabiliyorsunuz. Çorbalar; Pazı,Domates,Yoğurt çeşitleriyle 3.50tl Ahçı tabağı içinde et olursa 9.00tl Sebze Ahçı tabağı 8.30tl civarında. Bunun dışında menü, ev eriştesi, pilav çeşitleri,salatalar ve harika zeytinyağlılardan oluşan bir menüye sahip.Ayrıca tatlı olarak tiramisu veya damla sakızlı muhallebiyi tercih edebilirsiniz. Helvetia'da Sodexo ve Ticket geçerli, kredi kartı geçmiyor. HELVETİA General Yazgan sok.No:8 Asmalı Mescit 0212 2458780 Bu yazımın sonunda canım yine Helvetia'yı çekiyor.Evet sanırım bu mekan bağımlılık yaratıyor:) En kısa zamanda kendime bir Helvetia yemeği sözü vererek huzurlarınızdan ayrılıyorum.... Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder